Versoepeling van de maatregelen

Op 6 mei 2020 heeft de overheid de Corona-maatregelen versoepelt en dat houdt in dat iedereen weer in de buitenlucht mag paardrijden vanaf aanstaande maandag. Heel fijn nieuws!!

Nu begrijpen wij dat je staat te trappelen om weer naar de vereniging te komen. Wij ook! Toch wil het bestuur je vragen om nog even geduld te hebben. Zoals eerder gezegd, mogen verenigingen niet zomaar weer beginnen met sporten. Er moet aan allerlei extra regels voldoen worden. Dit geeft de KNHS ook in hun persbericht aan: https://www.knhs.nl/nieuws/2020/verruiming-maatregelen-vanaf-maandag-11-mei/ Het ingewikkelde is dat deze regels per gemeente kunnen verschillen. Daarnaast is er nog een speciaal sportprotocol voor de paardensport in de maak. Het bestuur wacht nog op deze informatie van de gemeente, zodat wij conform deze maatregelen de lessen op de vereniging kunnen gaan uitvoeren.  

Al eerder heeft de overheid bepaald dat de jeugd wel mag gaan sporten en daarvoor heeft het bestuur al toestemming gekregen. Aanstaande dinsdagavond zijn de eerste pony lessen. We gaan dan ook bekijken of onze genomen maatregelen werkbaar zijn. Er wordt namelijk met minder ruiters in de les gereden vanwege de 1,5 meter afstand, er is extra wisseltijd ingepland tussen de lessen en afgemeten parkeervakken gemaakt voor de trailers. Hiervoor is een speciaal protocol op gesteld. Iedereen kan begrijpen dat dit een hele logistieke puzzel is om alle ruiters op de lesavonden te kunnen laten rijden. Het bestuur doet er alles aan om de paardensport op onze vereniging voor iedereen weer bereikbaar te maken, maar dat moet wel veilig en gezond kunnen. Houdt er daarom rekening mee dat de lessen anders kunnen verlopen door de genomen maatregelen.

Wij houden jullie op de hoogte en tot snel.

Het bestuur PSV de Eemruiters

Add Comment