Onze vereniging

Welkom op de informatie pagina over de geschiedenis van onze vereniging

 

DSCN7410

 

Op 26 juli 1946 nodigde Peter van de Wolfshaar een groepje jonge boeren uit voor een bijeenkomst met de bedoeling een landelijke rijvereniging op te richten in Hoogland. Tijdens die bijeenkomst werd De Eemruiters opgericht.  Ondanks het feit dat in onze omgeving de meeste verenigingen waren aangesloten bij de Landelijke Rijvereniging van de Koninklijke Federatie, werd in Hoogland gekozen voor de vereniging van de ABTB (de katholieke bond).

In 1947 gaven de Eemruiters al een zeer succesvolle demonstratie tijdens de eerste Paardensportdag van Hoogland. Een jaar later werden de eerste statuten overgenomen van de ABTB . De eerste jaren hadden de Eemruiters een oefenveld aan de Hoveniersweg. In 1949 werd de nieuwe buitenmanege – met verlichting – in gebruik genomen. Die was op de plaats waar nu de vijver van Emiclaer is. De manege lag mooi centraal. De ruiters kwamen uit alle buurtschappen van de gemeente Hoogland: van Hoevelaken tot aan De Eem. Door de nieuwbouw van de wijk Kattenbroek moest onze vereniging op zoek naar een nieuwe locatie.

In 1973 werd de ponyclub De Hooglandertjes opgericht, gevolgd door onze menafdeling in 1979. Zij vestigden zich als eerste aan de Engweg. In 1992 vonden ook De Eemruiters hier hun nieuwe plek en werd een gezamenlijk clubgebouw geopend. Kort daarna zijn de verenigingen gefuseerd. Door een aantal fusies op nationaal niveau is onze vereniging nu aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie.

Met medewerking van de gemeente Amersfoort realiseerden wij in 2010 een fraaie overkapping en een professionele eb- en vloedbodem waardoor onze ruiters optimaal kunnen trainen in een moderne accommodatie. Een nieuw begin van een mooie toekomst.