Vrijwilligers

De Eemruiters en vrijwilligers: ze kunnen niet zonder elkaar!

Paardensportvereniging De Eemruiters is een vereniging die bestaat, dankzij vele enthousiaste vrijwilligers. De jaarlijkse activiteiten, met name de 4 wedstrijden die wij organiseren, drijven op actieve leden en vrijwilligers uit de omgeving.

Vrijwilligers zijn de motor van onze vereniging. Zonder hen wordt de bak niet vlak geschoven, zijn er geen versnaperingen in de kantine en ziet ons terrein er niet zo verzorgt uit . Gelukkig verrichten wekelijks verschillende mensen, voor- en achter de schermen, werkzaamheden voor onze vereniging. 

Van ieder lid wordt hulp verwacht

Het is even noodzakelijk als vanzelfsprekend dat ook jij, je vader en/of je moeder, een passende taak voor onze vereniging gaat doen, binnen zijn of haar mogelijkheden, omdat vele handen het werk lichter maken, maar vooral omdat het hartstikke leuk is. De ene vrijwilliger besteedt meer tijd aan de vereniging dan een ander, dit is geen probleem, omdat iedere bijdrage, hoe klein dan ook, belangrijk is voor het voortbestaan van de vereniging.

 • Waar moet je zoal aan denken?
  * Bestuurswerkzaamheden
  * Commissiewerkzaamheden
  * Secretariaatswerkzaamheden bij wedstrijden
  * Schrijven (naast een jurylid) tijdens één van onze wedstrijden
  * Helpen tijdens het op- en/ of afbouwen van het wedstrijdterrein
  * Organiseren van het parkeren tijdens wedstrijden
  * Meewerken achter de bar tijdens evenementen
  * Hulp bij het schoonmaken van het clubgebouw
  * Onderhoud van het hindernismateriaal
  * Onderhouden van het clubterrein

Wij verwachten van al onze leden en/of ouders dat zij zich inzetten bij één of meerdere van deze activiteiten. Voor iedereen die nog wat onzeker is om bepaalde werkzaamheden te verrichten. zorgen wij graag voor begeleiding of een korte introductie cursus.

Vrijwilligerswerk geeft je een goed gevoel !
Vrijwilligerswerk is niet alleen noodzakelijk, het is ook erg leuk. Je leert meer mensen binnen de vereniging kennen en het verstevigt de betrokkenheid met de club en de leden onderling. Samen zorgen we ervoor dat de Eemruiters de mooiste vereniging is en blijft… en dat geeft een goed gevoel !

Je kan je inschrijven d.m.v een berichtje naar ons te sturen via de button contact.