Mennen

Onze menlessen voor leden vinden plaats:

Om de week op woensdagavond (oneven weeknummers) en op donderdagavond (even weeknummers) van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Een half uur daarvoor zal de bak gesleept worden zodat de menners op een vlakke bodem kunnen rijden. Dat betekent dus dat de rijbak tussen 18:30 en 20:00 uur niet beschikbaar is voor ruiters.
In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er op de woensdagavond hindernissen in de bak staan i.v.m de springles van donderdagavond. Daar zal dan omheen gesleept/gereden worden voor/tijdens de mensles
Wil je in de menles deelnemen? Bel dan Monique van de Bunt (06-370 397 57)

Wat is Mennen?
De discipline ‘mennen’ bestaat uit drie onderdelen: dressuur, vaardigheid en samengesteld mennen. Er kan worden gereden met een enkelspan, tweespan, tandem of vierspan, zowel met pony’s als met paarden.

Dressuurwedstrijden
Bij de dressuurwedstrijden wordt er, net als bij de dressuur onder het zadel, een proef gereden in de klasse B (Beginner), L (Licht), M (Midden), Z (Zwaar) en ZZ (dubbel zwaar).

Vaardigheidswedstrijden
Bij de vaardigheidswedstrijden wordt er een parcours uitgezet dat is afgebakend met plastic kegels. Op iedere kegel ligt een (tennis)bal. De menner moet zijn span door dit parcours sturen, zonder de balletjes van de kegels af te rijden. Een goede test op gehoorzaamheid van het paard en de stuurmanskunst van de menner! Vaardigheidswedstrijden kunnen gereden worden in de klasse L (Licht), M (Midden) en Z (Zwaar).

Samengestelde menwedstrijden
Een samengestelde menwedstrijd bestaat uit drie proeven: een speciale dressuurproef, een marathon en een vaardigheidsproef. De marathon bestaat uit 3 of 5 trajecten waaronder een hindernistraject (E), en is een echte publiekstrekker. Vooral waterhindernissen zorgen voor veel spektakel! Samengestelde menwedstrijden zijn ingedeeld in de klassen 1, 2, 3 en 4.

Meer weten?
Informeer eens bij onze vereniging of vraag het tijdens eens van onze lessen.

 

Bron: KNHS