Laddercompetitie

REGLEMENTEN LADDERCOMPETITIE

Elke wedstrijd van de laddercompetitie bestaat uit een wedstrijd voor de paarden en een wedstrijd voor de pony’s. Om uit te komen bij de pony’s moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:
– Je was op 1 januari van het betreffende jaar niet ouder dan 18 jaar.
– De pony waarop je start heeft een stokmaat die niet hoger is dan 1.56,9 meter.
Wanneer de combinatie niet aan één of beide voorwaarden voldoet start deze altijd bij de paarden.

De laddercompetitie bestaat uit vier wedstrijden zoals opgenomen in de clubkalender. Per wedstrijd wordt een klassement opgemaakt met de daarbij behorende uitslagen en prijsuitreiking. Aan de hand van de uitslagen worden plaatsingspunten toegekend: de nummer 1 krijgt 1 punt, de nummer 2 krijgt er 2 etc.. In geval van ex aequo krijgen beiden gelijke plaatsingspunten. Deze plaatsingspunten tellen mee voor de laddercompetitie. Om kans te maken op het winnen van de laddercompetitie dien je minstens 3 van de 4 ladderwedstrijden meegedaan hebben. Bij deelname aan alle vier de wedstrijden wordt het slechtste resultaat weggestreept, m.a.w. de beste drie wedstrijden tellen. De combinatie met het minste aantal plaatsingspunten over de drie beste wedstrijden is de winnaar. Bij deelname aan 1 of 2 van de wedstrijden kom je niet in aanmerking voor het eindklassement.

Elke combinatie die aan officiële wedstrijden deelneemt, dient tijdens de laddercompetitie-wedstrijden uit te komen in minimaal dezelfde klasse (hoger uitkomen mag eventueel wel). Combinaties die nog niet aan officiële wedstrijden hebben deelgenomen, starten in de klasse passend bij hun niveau, e.e.a. in overleg met het wedstrijdsecretariaat. Het wedstrijdsecretariaat beslist bij twijfel over de klasse waarin gestart moet worden. Tussentijds promoveren is toegestaan.

De proeven die verreden worden zijn de eerste proeven van de betreffende maand volgens het proevenboekje van de KNHS.

Deelname aan de laddercompetitie is combinatie gebonden. Per avond mag een combinatie, 1 keer starten. Een ruiter mag met verschillende paarden/pony’s starten en een paard/pony mag met verschillende ruiters starten. Om in aanmerking te komen voor het winnen van de laddercompetitie heb je dus minstens 3 van de 4 wedstrijden met hetzelfde paard of dezelfde pony gereden.

Iedereen die zich heeft opgegeven verschijnt op tijd aan de start.
Onverwachts niet starten of te laat komen is vervelend en lastig voor je clubgenoten. Kun je toch niet starten, geef dit dan tijdig door via onderstaande gegevens.
De wedstrijden vinden plaats in de binnenbak van de vereniging, waarbij er in groepjes losgereden wordt met aansluitend de proef.

Het startgeld voor de wedstrijden van de laddercompetitie is vastgesteld op €5,- per wedstrijd/per proef. De laatste wedstrijd wordt verreden tijdens de clubkampioenschappen. Hiervoor wordt geen startgeld gevraagd. Bij het starten van alle vier de wedstrijden betaal je dus 15 euro. Startgeld dient voor het verrijden van de proef betaald te worden bij het secretariaat. Graag zoveel mogelijk gepast betalen.

De organisatie van de ladderwedstrijden is in handen van Maike Huijgen en Suzan Heerschop. Voor vragen over je klasse-indeling, of andere vragen, kun je bij hen terecht via maikehuijgen@hotmail.com of sheerschop123@gmail.com.

Veel succes en plezier!

DATA LADDERCOMPETITIE:

Zaterdagavond 21 januari
Zaterdagavond 18 februari
Zaterdagavond 18 maart
Zondag 23 april (clubkampioenschappen, de 1e proef telt voor de laddercompetitie)